Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Очекује се да ће удио процесора АМД достићи више од 30% на крају године: највећа вредност у 10 година

АМД-ови процесори су већ стекли више од Интеловог удела у продаји на вишеструким ДИИ тржиштима, али гледајући на глобално тржиште к86, Интел и даље задржава тржишни удео од скоро 80%.

Међутим, ситуација ће се поново променити крајем ове године.

Према аналитичарима, удио АМД-а на ПЦДИИ тржишту процесора достићи ће свој врхунац за 10 година и очекује се да ће премашити 30%.

Тренутно је АМД-ова 7нм линија производа потпуно расцвјетана, Руилонг ​​3000 процесор водио је пут, РадеонРКС5700 графичка картица у главном дијелу, домаћа матична плоча ПЦИе4.0 Кс570 за пружање више гамеплаи-а за ентузијасте.

Поред тога, раније је објављено да АМД у октобру може да има треће генерације процесора струјања нити, са највише 48 или чак 64 језгре. Поред тога, ЦЕС у јануару следеће године, 7нм мобилна платформа ЦПУ или АПУ такође има врло велику вероватноћу службеног дебија.