Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

АМД-ове друге генерације ЕПИЦ серверских чипова на површини најјачих стварају више од 80 светских рекорда!

Сан Францисцо је известио да је АМД данас службено објавио другу генерацију процесора ЕПИЦ сервера са „насилном естетиком“ у 100-годишњој палачи уметности у Сан Франциску. Производ чипског чипа кодног назива "Роме" није само 7нм Кс86 сервер чип. Светска премијера и АМД-ова прва компанија која је надмашила Интел у том процесу довела је до револуције перформанси, архитектуре и трошкова.

"Ово је најјачи Кс86 сервер чип на свету, нико, створили смо више од 80 светских рекорда! Преобликовали ћемо стандарде модерног центра за бројеве и наставили да преписујемо правила игре у пољу чипова сервера." За другу генерацију Лонг, на конференцији за штампу, председник АМД-а Су Зифенг није пожалио своје похвале.

Најјачи Кс86 сервер чип на површини

Годину пре конференције, друга генерација Ксиаолонга "Рим" већ је прошла два загревања, што показује очекивања и пажњу АМД-а.

Најпре, у прошлогодишњем прошлогодишњем „Самиту на хоризонту“, „Рим“ је дебитовао. Друго, на сајму рачунара у Тајпеју у мају ове године, Рим је представљен у трећем кварталу ове године. Може се рећи да, осим цене, неки основни параметри Рима нису сумњиви. .

Процес, архитектура и трошковне предности су значајне ознаке за "Рим". АМД не само да је добио прво покретање 7нм глобалног чип сервера Кс86, већ је и први пут водио Интел у том процесу.

Процес од 7 нм доноси бројне предности и постиже значајна побољшања рачунске ефикасности, укључујући 2к транзисторску густину, 50% смањење потрошње електричне енергије (под истим перформансама) и повећање перформанси за 25% (под истом потрошњом енергије). У простору чипа сервера, најважнији показатељи биће количина језгре, перформансе и потрошња енергије.

Су Зхифенг је рекао да је "Рим" најмоћнији чип у тренутном чип серверу Кс86, са више од 80 рекордних перформанси, што може умањити укупне трошкове власништва (ТЦО) за 50% под различитим оптерећењима.

"Рим" је заснован на новој архитектури Зен 2. Према информацијама које је АМД објавио о ЦОМПУТЕКС-у, архитектура Зен 2 за потрошача може постићи до 15% побољшања перформанси ИПЦ-а у односу на архитектуру претходне генерације. Поред тога, према мапи пута АМД-а, дизајн Зен3 архитектуре је завршен, а архитектура Зен4 је у дизајну.

У поређењу са првом генерацијом АМД ЕПИЦ чип сервера „Напуљ“, „Рим“ може да пружи 2 пута перформансе по слот-у, до 4 пута веће од перформанси са плутајућом тачком. Према АМД-у, никад није било тако значајног повећања у историји серверских чипова.

Један "ЦПУ" Роме може имати до 64 физичка језгра (128 логичких језгара). Сваки процесор има осам ЦПУ чипова произведених у 7нм процесу, са осам физичких језгара интегрисаних у сваки Дие. 64 језгра је тренутно највећи број серверских чипова (Интелов најновији Ксеон водећи чип 9282 има само 56 језгара).

Разуме се да „Рим“ прихвата револуционарни „Цхиплет“ модуларни дизајн. Иако поседујете наменско рачунарско језгро Дие, постоји и наменски И / О Дие, који користи зрелу 14нм процесну технологију и одговоран је за контролу улаза и излаза. Разуме се да И / О Дие користи 14нм процес уместо 7 нм због њега. Садржи велики број аналогних кола који нису очигледни и скупи ако се користи 7нм процес. А језгра такве модулације „8 + 1“ такође отежава слагање, трошкове и повећање приноса.

Рим ЕПИЦ је такође први процесор Кс86 сервера класе који подржава ПЦИ-Е 4.0 технологију, удвостручујући број канала пропусне ширине, значајно побољшавајући перформансе акцелератора, новом картицом за убрзање Радеон Инстинцт МИ60, која такође подржава ПЦИ-Е 4.0 технологија, може донети невиђене перформансе без убрзања. У исто време, било да је реч о постојећој генерацији „Напуља“ или другој генерацији „Рима“ и наредној генерацији „Милана“, ЕПИЦ (霄 龙) ће остати платформа компатибилна, корисници могу да се надограђују без проблема.

Перформансе Трошак чекића Интел?

Друга генерација Ксиаолонг процесора серије „7002“, укупно 19 модела, укључујући 14 двоканалних, пет једноканалних модела, од којих је двосмерни главни модел Ксиаолонг 7742, 64 језгра са 128 навоја, 256МБ тростепеним Кеш, референтна фреквенција 2,25ГХз, убрзање до 3,4ГХз, подразумевана потрошња електричне енергије термалног дизајна 225В, до 240В, цена 6950 УСД.

Као једина два главна играча на сервер чипу, АМД и Интел су одувек постојали.

На самиту „Нект Хоризон“ у новембру прошле године АМД је показао временско поређење исписа исте слике у пикселу са 64-језгреним Ромеовим ЕПИЦ-ом и два врхунска Ксеон Платинум 8180М чипа са 28 језгара Платинум Ксеон. Резултати показују да "Риму" треба мање времена и постиже "пролазак и дупли пут" у извођењу.

На сајму рачунара у Тајпеју 2019. у мају ове године, АМД је још једном упоредио "Рим" са Интеловим чипом Ксеон серије 8280. На тестирању НАМД (Молецулар Динамицс Хигх Перформанце Цомпутинг Апплицатион) резултати показују да је Интел 28 цоре Ксеон Перформансе процесора 8280 су 9,68 нс / дан, док су перформансе "Роме" процесора чак 19,60 нс / дан , што је удвостручило перформансе бившег.

На данашњем састанку АМД је такође користио другу генерацију Ксиаолонг флагсхип 7742 и Интел Ксеон флагсхип 8280 да би показао поређење симулације молекуларне динамике. Резултати показују да је прва компанија побољшала перформансе 1,6 пута.

Тачније, АМД је "грубо" директно напустио поређење цена, у поређењу са 28-језгреним Интел Ксеон 7742, АМД-овом другом генерацијом ЕПИЦ-а под претпоставком двоструких перформанси, а цена је само половина друге стране.

Обнова савремених стандарда дата центра

Су Зифенг је на конференцији за новинаре рекао да ће од представљања оригиналног Снапдрагон ЕПИЦ „Напуљ“ 2017. године до садашње друге генерације „Роме“ АМД повећати меморију и И / О интерфејс убризгавањем више језгара у производ. Други начини, који воде до значајних промена у водећим перформансама, нижој снази и трошковима, дефинишу стандарде за тржне центре података. Снапдрагон чип друге генерације „Роме“ донијет ће скоро двоструко повећање перформанси модерним центрима података, смањујући трошкове за половину.

Друга генерација АМД ЕПИЦ процесора дизајнирана је за модерно радно оптерећење дата центра и пружа врхунске перформансе за широк распон радног оптерећења рачунарских, облачних и високих перформанси (ХПЦ). За пословне центре за предузећа, друга генерација АМД ЕПИЦ процесора доноси до 83% побољшања перформанси Јава апликације, до 43% перформанси САП СД 2 нивоа и светски рекорд у погледу перформанси Хадооп аналитике у реалном времену.

За модерно рачунање у облаку и виртуелизовано радно окружење, АМД ЕПИЦ процесор друге генерације пружа све виртуелне перформансе виртуелне фабрике у свету које редефинишу економичност дата центра.

За рачунање високих перформанси, АМД ЕПИЦ процесор друге генерације нуди ненадмашну комбинацију перформанси с помичном тачком, највећу ДРАМ меморију и пропусни опсег И / О у својој класи за ултра-јака ХПЦ оптерећења; 2к рачунска динамика течности и до 72% бољи учинак структурне анализе.

Екосистем и даље расте. Гоогле Твиттер најављује употребу

Од покретања прве генерације зеничке архитектуре Снапдрагона „Напуљ“ 2017. године, АМД није сакрио своје амбиције на овом пољу. Осим потребе за перформансама производа, неодвојиво је и од савршене екологије и још много тога. Подршка за више партнера.

На основу прве генерације ЕПИЦ процесора, друга генерација ЕПИЦ процесора додатно је проширила АМД-ов камп. Према Су Зифенгу, еколошка градња није одложена усвајањем нових технолошких процеса, већ је додатно ојачана.

Подразумева се да екосистем АМД ЕПИЦ има више од 60 партнера. Овај опсежни екосистем партнера укључује добављаче оригиналног дизајна, као што су Гигабите и КЦТ, и независне продавце хардвера (ИХВ), као што су Броадцом, Мицрон и Ксилинк. И добили сте подршку од Мицрософта и више произвођача Линук оперативног система. Линук оперативни системи као што су Цаноницал, РедХат и СУСЕ су у партнерству са АМД-ом ради опсежног тестирања и потврђивања друге генерације АМД ЕПИЦ процесора у апликацијама за податковне центре. Ово је помогло да АМД ЕПИЦ друге генерације има више од 2к развојну платформу од ЕПИЦ прве генерације.

На данашњој конференцији, велики број купаца и партнера изашао је на бину са АМД-ом како би разговарали о новом АМД ЕПИЦ увођењу процесора.

Међу њима, Гоогле је објавио да су распоредили АМД ЕПИЦ друге генерације у окружење производног центра за интерну инфраструктуру и да ће подржати ново рачунаре опште намене засноване на другој генерацији АМД ЕПИЦ процесора на Гоогле Цлоуд Енгине-у крајем 2019. године Твиттер је такође објавио да ће касније ове године распоредити АМД ЕПИЦ процесор друге генерације на инфраструктури података, што ће смањити укупне трошкове власништва (ТЦО) за 25%. Поред тога, укључује и Мицрософт, ХПЕ, Леново, Делл и друге продавце.

На тржишту очекују да ЕПИЦ серија буде исплатива. Нарочито након што је друга генерација Ксиаолонг-а "Рим" на попису, очекује се да АМД додатно прошири свој тржишни удео у пољу сервера. Према тајванским медијима Дигитимес, очекује се да АМД следеће године добије 10% удела на тржишту чипова сервера.

Форрест Норрод, старији потпредседник и генерални директор АМД-овог центра података и уграђеног одељења за решења, рекао је у интервјуу Еписодесу на сајму рачунара у Тајпеју 2019. да након покретања Рима, стопа раста мора бити веома стрма крива, јер многе наруџбе виде веома јака потражња на тржишту.

Сада, подршка широког спектра екосистема, кључна је за успех ЕЦИЦ серије.