Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Аппле А13 победио је Хуавеијев нови чип, који је невероватна инсајдер

Процес ТСМЦ-а са 7 нанометра је супер-гладак, привлачи купце са великим новцем да примају наруџбе. Хуавеијев чип Кирин 990 хвата најновији 7-нанометрски ЕУВ процес. Филм Аппле А13 има велику несрећу, користећи само општи процес од 7 нанометара, са напредним процесом. Технички гледано, перформансе Кирин 990 би требале бити јаке у односу на Аппле А13, нисам очекивао да ће се А13 спотакнути, није ли ЕУВ процес од 7 нанометара?

ТецхВеб је известио да је Кирин 990, који се очекивао, користио најновији 7-нанометрски ЕУВ, али због утицаја интегрисаног 5Г, потрошња електричне енергије није могла бити превисока, а коначне перформансе су ипак изгубиле на Аппле-у А13.

Што се тиче Аппле-а А13, зашто користити само општи 7нм процес? Постоје две врсте изрека на тржишту. Прво, цена ТСМЦ-овог 7-нанометрског ЕУВ процеса је превисока. Аппле-ов грозан приход прошле године приписује се чињеници да су мобилни телефони били прескупи за продају. Да би се уштедјели трошкови, процес ЕУВ-а је напуштен. Друго објашњење је било да ТСМЦ-ов 7-нм ЕУВ капацитет није довољан. Са сарадњом са ТСМЦ-ом дуги низ година, Аппле, највећи купац, мало је вероватно да ће извршити наруџбу, па то није разумно.

Према извештају, само ТСМЦ и Самсунг имају производне линије са 7 нанометара. Чак и ако Самсунгов нови процесор Екинос 9825 усвоји 7-нанометар ЕУВ-а, његове перформансе су везане само за Куалцомм Снапдрагон 855. Поред тога, Самсунг је такође постигао ЕУВ принос од 7 нанометара. Недовољно проблема, тако да ТСМЦ-ов изврсни учинак и приноси од 7 нм ЕУВ-а и даље доминирају на водећој позицији. Следеће године ће ући у 5нм процес, а ТСМЦ ће кренути са још једним таласом купаца који ће узети робу.