Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Аппле А14 ће започети масовну производњу у К2, под производњом капацитета трећине ТСМЦ 5нм

Аппле ће у другој половини 2020. године представити четири паметна телефона иПхоне 12 серије. Поред А14 Биониц процесора са снажнијим рачунарским перформансама, биће опремљен и Куалцомм Снапдрагон Кс55 модемом и подржаваће само Суб-6ГХз у зависности од 5Г мреже сваке земље или Синхрона подршка за Суб-6ГХз и ммВаве (милиметарски талас). Индустрија ланца снабдевања истакла је да Аппле А14 користи процес од 5 нанометра, а Куалцомм Кс55 користи процес од 7 нанометра. Наруџбе у облику ливнице преузима ТСМЦ. Међу њима ће Аппле А14 започети масовну производњу крајем другог тромјесечја и покриће једну трећину ТСМЦ-а. Производни капацитет 5 нм.

Капитални издаци ТСМЦ-а у 2019. и 2020. години повећат ће се на 14-15 милијарди УСД, што се користи за повећање производних капацитета од 7 нанометара и за убрзање производних капацитета од 5 нанометара. Аппле-ова иПхоне 11 серија лансирана 2019. године имала је бољу продају од очекиване. Поред тога, у првој половини 2020. године биће покренут нискобуџетни иПхоне СЕ 2 са истим А13 процесором. Аппле-ова потражња за ТСМЦ-овом 7нм ливаром вафла и даље остаје велика.

Док ће земље отворити 5Г телекомуникационе мреже 2020. године, Аппле-ов иПхоне 12 представљен 2020. године подржават ће 5Г. Вијести о ланцу снабдијевања показују да би Аппле требао лансирати четири иПхонеа 12, укључујући иПхоне 12 с 5,4-инчним и 6,1-инчним ОЛЕД панелима, иПхоне 12 Про са 6,1-инчним ОЛЕД панелом и иПхоне Про Мак са 6,7-инчним ОЛЕД панелом. Међу њима ће иПхоне 12 Про / Про Мак бити опремљен са 3 сочива и подршком за време лета (ТоФ).

Све Аппле иПхоне 12 серије опремљене су процесорима А14 апликација и масовно ће се производити коришћењем ТСМЦ-овог 5нм процеса. ТСМЦ 5нм ушао је у пробну фазу производње и ући ће у масовну производњу у првој половини 2020. Аппле и Хуавеи Хисилицон су прва два главна купца. Аппле је оптимистичан да ће иПхоне 12 који подржава 5Г покренути снажну замену за иПхоне 7/8 и остале старе кориснике машина. Тржиште је оптимистично да ће пошиљке видети више од 100 милиона јединица. Произвођачи опреме процењују да је Аппле већ уговорио две трећине ТСМЦ-а. Производни капацитет од 5 нм, масовна производња почет ће крајем другог квартала 2020. године.

Аппле је постигао нагодбу са Куалцоммом и купио Интел-ов смартфон 5Г чип посао, али иПхоне 12 серија биће у потпуности опремљена Куалцоммов 5Г модемом Кс55. Куалцомм Кс55 је тренутно једини 5Г модемски чип који истовремено подржава Суб-6ГХз и ммВаве. Аппле ће истовремено подржавати само појединачни опсег Суб-6ГХз или дуал банд, подешавањем управљачког софтвера. Будући да Куалцомм Кс55 користи серијску серијску производњу од 7 нм ТСМЦ-а, вођен снажном потражњом Апплеа, Куалцомм је агресивно резервисао 7нм производног капацитета у 2020. години, што је један од кључних разлога да ТСМЦ-ова 7нм искоришћеност капацитета остане у потпуности напуњена у првој половини године.

Консолидовани приход ТСМЦ-а у новембру је порастао за 1,7% у односу на месец месечно, на 10,878,84 милијарди РМБ, што је рекордни месечни приход, што је међугодишњи раст од 9,7%, а консолидовани приход за претходних 11 месеци је достигао 966,6672 милијарду јуана, међугодишње повећање од 2,7%. Правна особа процјењује да ће приходи компаније ТСМЦ у четвртом и цијелом кварталу достићи рекордне висине. У првом кварталу 2020. године, приход ће се само незнатно смањити за 5% због смањења радних дана. Након друге тромесечја достићи ће висину од четвртине до четвртине. У првој половини године, 2020., приход и профит ће и даље достићи рекордне висине.