Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Страни медији: АМД од компаније Интел добија 40% тржишног удела процесора

АМД-ова Ризен 3000 серија 7-нанометрских чипова освојила је много похвала, а компанија је брзо постигла резултате путем конкуренције по ниским ценама и уграбила већи удио на тржишту од Интела. Према последњим подацима компаније тест софтвера ПассМарк, иако је Интел и даље лидер, тржишни удео компаније АМД је сада близу 40%, што је чини најбољом компанијом од 2006. године.

Међутим, страни медији "Вццфтецх" такође су истакли да је ово само ПассМарк-ова анализа процесора са к86 архитектуром. Процесори засновани на другим архитектурама нису укључени у истраживање, а ПассМарк укључује само ЦПУ на личним рачунарима који искључују ЦПУ на играчкој конзоли.

АМД је и раније признао да никада није мислио да ће једног дана победити Интел. Али није очекивао да ће АМД, због погрешне стратегије компаније Интел у процесу од 10 нм, добити ту прилику.

АМД ради брже у процесу. Иако се Интел нада да ће задржати предност фреквенције 14-нанометрског процеса, у поређењу са АМД-овим производима који се стално побољшавају, Интел не може добити много користи.

"Вццфтецх" је нагласио да ће Интел, пре службеног представљања 10 нанометара, још увек морати бити опрезан како би избегао још један пад тржишног удела.