Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Као одговор на повећање тарифа, БенК-ових Јиасхида 40 милиона америчких долара поставиће фабрику у Вијетнаму.

Према извјештају "Бусинесс Тимеса", амерички предсједник Трумп објавио је да ће 1. септембра на трећи талас наметнути 10% царине од око 300 милијарди америчких производа који се извозе у Сједињене Државе. Због тога је фабрика система БенК Групе, Јиасхида, 30. Одбор директора одлучио је да уложи у Вијетнаму да оснује фабрику са инвестицијом од око 40 милиона америчких долара.

Прије тога, Јиа Схихонг, предсједавајући Јиасхиде, рекао је да су припремљена три савјета за кинеско-амерички трговински рат. Прво је постепено пребацивање америчких производа у фабрику Таоиуан. Капацитет екрана ће се постепено повећавати са 200.000 јединица месечно. Очекује се да ће у четвртом тромјесечју порасти на 600.000 јединица мјесечно. Други савјет је оснивање фабрике у југоисточној Азији. Последња линија одбране је одлазак у Сједињене Државе на производњу и већ је нашао партнера.

Тада је Цхен Кихонг такође открио да, под условом тарифе од 10%, производни капацитет на копну неће бити у потпуности пренесен натраг на Тајван, али компанија ће и даље бити спремна, у зависности од потреба купаца. Производи који се продају у Сједињене Државе прво ће се вратити на Тајван, али они такође морају да погледају потребе купаца, јер неке купце морају уклонити, а неке не.