Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

НАНД флеш меморија биће најбрже растући производ у 2020. години, три велике компаније за складиштење полуводича показују знакове опоравка

Према најновијем извештају објављеном од стране компаније ИЦ Инсигхтс за ИЦ индустрију, укључујући првих пет категорија раста ИЦ производа у 33 земље, очекује се да ће тржиште НАНД флека порасти за 19%, а ДРАМ за 12% у 2020. години. и треће, респективно. Истовремено, према извештају који је ДРАМКСцханге објавио у децембру прошле године, тренутне спот цене главних меморијских чип производа почеле су да расту, а очекивања за опоравак тржишта меморије значајно су порасла. Перформансе три главна произвођача полуводичке меморије показали су знакове опоравка. Самсунг Елецтроницс (у даљем тексту „Самсунг“), СК Хиник и Мицрон Тецхнологи (у даљем тексту „Мицрон“) главни су произвођачи ДРАМ и НАНД меморијских чипова.

Будући да су испоруке складишних компанија достигле врхунац у 2018. години, квартални резултати пословања полуводича трију главних компанија нагло су опали, али након пада компаније су усвојиле традиционалније три главне методе (за детаље погледајте ако падне даље , мере повећања три великана тешко ће надокнадити погоршање перформанси. ")

У лето 2019. године продаја главних складишних компанија нагло је пала. У последњем кварталу две од три најбоље компаније (Самсунг и Мицрон) благо су порасле у односу на претходни квартал. Продаја СК Хиник-а и даље опада, али удео се смањио. До краја 2019. оперативни профит се може повећати у односу на претходни квартал.

ИЦ за складиштење у К3'2018 достигао је врхунац и 2019. године сусрео се са "Ватерлоо"

Од 2018. до краја 2019. године, перформансе великих глобалних складишних компанија доживеле су промену у облику ролетних возила. Самсунг и СК Хиник постигли су рекордну продају у трећем кварталу 2018. (од јула до септембра 2018.), а Мицрон у четвртом тромјесечју 2018 (2018). Међутим, каснији развој није био задовољавајући, а продаја и оперативни профит нагло су опали попут искључених лифтова.

Након што сте оборили рекордно, шта је следећи корак? Самсунг-ова продаја полуводича и меморије смањена је за 24%, односно 26% у односу на претходни квартал, продаја СК Хиник-а смањена је за 13%, а Мицрон-ова продаја смањена је за 6%. Вођа полуводичке меморије Самсунг је прва компанија која је нагло пала. Оно што овде треба објаснити је да је време почетка првог тромесечја финансијског извештаја Мицрона од септембра сваке године.

Оперативни приходи такође су значајно опали током квартала. Самсунгов оперативни профит од полуводича опао је за 43% у односу на претходни квартал, оперативни профит СК Хиник је пао за 32%, а оперативни профит компаније Мицрон опао је за 12%. Од почетка овог тромесечја цена ДРАМ-а је пала, а НАНД флеш меморија, која је већ снизила цену, увелике је умањила профит.

Погледајмо резултате за наредни квартал. Датуми лансирања Самсунг-а и СК Хиник-а су од јануара до марта 2019. године, а датуми објављивања компаније Мицрон су од децембра 2018. до фебруара 2019. године. На четвртом нивоу, продаја Самсунг Елецтроницс-а пала је за 23% (полуводич) / 26% (меморија ), СК Хиник је пао за 32%, Мицрон је пао за 26%, а све за 20%. Оперативни профит је гори. Они су смањени за 47%, 69% и 46%, респективно.

Као резултат тога, продаја полуводича компаније Самсунг пала је на врхунцу од 60% у две четвртине, а профит од полуводича нагло је опао на 30%. Продаја СК Хиник-а такође је пала на 60% свог врхунца, а оперативни профит је пао за само 20%. Продаја Мицрона пала је на 70% његовог врхунца, а оперативни профит је пао на 50%.

Продаја у последњем кварталу благо је порасла у односу на претходни квартал

Тај пад је почео да се успорава средином 2019. године. Гледајући последње тромесечне резултате које је објавила свака компанија, можете јасно видети како су се ствари промениле. За Самсунг-ове резултате у априлу и јуну 2019. (К2 2019), продаја је порасла први пут у три квартала. Продаја полуводича порасла је 11%, а продаја меморије 7%. Резултати компаније Мицрон из јуна до августа 2019. (четврти квартал 2019.) показали су да је продаја порасла први пут у четири тромјесечја. Пораст 2% Од априла до јуна 2019. (други квартал 2019.) продаја СК Хиник-а смањила се за 5% у месецу, али по једноцифреној стопи.

Све у свему, продаја је порасла. Међутим, оперативни профит и даље опада. Од априла 2019. до јуна 2019. (други квартал 2019.), Самсунгов оперативни профит од полуводича смањио се за 17% у односу на претходни квартал, а оперативни профит СК Хиник пао је 53%. Током квартала од јуна до августа 2019., оперативни профит компаније Мицрон је опао за 37% у односу на исти период претходне године.

Потражња за производима за складиштење ДРАМ и НАНД Фласх подиже

Три главне компаније за полуводичку меморију имају два главна производа. ДРАМ и НАНД трепере. Њихови основни трендови су следећи. Историјски, потражња за ДРАМ и НАНД фласх је све већа. Стопа раста НАНД флеш меморије је висока, док је стопа раста ДРАМ-а ниска. У просеку, недавни тренд је да НАНД флеш меморија чини око 30% до 40% годишње, а ДРАМ око 20% годишње.

Историјски, просечна продајна цена (АСП) ДРАМ-а и НАНД блица је у паду. За НАНД блиц стопа пада је велика, док је за ДРАМ стопа пада мала. Цена НАНД флеш меморије привремено се повећала у 2017. години, али је цена у основи наставила да пада. Цене ДРАМ-а често расту и падају. Од 2017. до прве половине 2018. цене су и даље расле. Од краја 2018. године цене су почеле да падају. Међутим, 2019. цијене ДРАМ-а почеле су падати и стабилизирати се, а цијене НАНД-а благо су порасле.

Штавише, из најновијих података кварталног финансијског извештаја, можемо видети да су продаја и оперативни профит три главне компаније повећали. Ако се овај тренд настави, НАНД флеш пословање развијаће се у здравијем правцу.

ИЦ Инсигхтс је такође нагласио да се очекује да ће раст НАНД блица и ДРАМ-а до 2020. бити јачи с повезивањем 5Г на мобилним, дата центрима и серверима у облаку, аутомобилском и индустријском тржишту, вештачкој интелигенцији, дубоком учењу и виртуелној стварности.