Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Наруџбе се удвоструче у другој половини године, очекује се да АМД постане највећи ТСМЦ-ов 7нм купац

Према извјештају компаније Аппле Даили, извори ланца снабдијевања истичу да ће се, како Аппле наредна генерација чипа за мобилне телефоне пребацује на 5нм процес, АМД постати највећи купац ТСМЦ-овог 7нм процеса у другој половини 2020. године.

Извештава се да је у првој половини 2020. године месечни производни капацитет ТСМЦ-а од 7 нм прешао преко 110 000. Првих пет купаца су Аппле, Хуавеи Хисилицон (који је почео да се продаје), Куалцомм, АМД и МедиаТек.

Подразумева се да АМД тренутно користи ТСМЦ-ове 7нм процесне производе укључујући Зен 2 процесоре, Нави 10 и Нави 14 ГПУ чипове. Поред тога, Зен 3 архитектура ЦПУ и РДНА 2 ГПУ који ће бити објављени 2020. такође ће користити ТСМЦ-ов Н7 + процес.

Како ТСМЦ проширује своју производну линију од 7 нм, очекује се да ће се њен месечни производни капацитет проширити на 140.000 комада до друге половине 2020. Вести ланца снабдевања такође су нагласиле да ће се АМД-ове 7мм наруџбе удвостручити у другој половини. Увођењем Аппле-овог А14 процесора у 5нм процес, АМД је надмашио Хисилицон и Куалцомм и постао највећи клијент ТСМЦ-а на 7нм.

Конкретно, АМД ће добијати 30.000 резина месечно, што чини 21% укупног капацитета 7 нм компаније ТСМЦ. Хисенсе и Куалцомм ће чинити 17-18%, МедиаТек ће имати 14%, а преосталих 29% Поделити од осталих купаца.

Према претходном извештају Јивеи.цом, директор компаније МедиаТек Ликинг Ксинг лично је активно тражио 7 нм производног капацитета ТСМЦ-а. Инсајдери индустрије истакли су да ће наредне године производни капацитет ТСМЦ-а од 7 нм за МедиаТеков 5Г СоЦ порасти из квартала у четвртину. Било је 10 милиона у другом кварталу, 21 милиона у трећем, а 27 милиона у четвртом.

Истраживачке и истраживачке институције истакле су да се очекује да ће 7нм процес 2019. чинити 25% укупног прихода ТСМЦ-а. До 2020. године процес од 7 нм и ниже ће донијети више од 35% прихода.

Супротно томе, ТСМЦ-ов конкурент Самсунг известио је да Самсунг тренутно има капацитет производње од око 150.000 комада на 7 нм. Извори ланца снабдевања истичу да ће Самсунг формализација додатно повећати производни капацитет у 2020. години јер ће вероватно да ће Куалцомм и Нвидиа производи нове генерације наручивати. 7ЛПП процес за Самсунг.