Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Куалцомм издаје Снапдрагон Риде платформу: скалабилну и прилагодљиву, утирући пут аутономној вожњи

Куалцомм је уочи ЦЕС-а одржао конференцију за штампу како би лансирао нову Куалцомм Снапдрагон РидеТМ платформу, проширивши широки аутомобилски портфељ компаније. Платформа је једно од најнапреднијих и скалабилних отворених решења за аутономну вожњу у аутомобилској индустрији, укључујући Снапдрагон РидеТМ сигурносни систем на чипу (СоЦ), Снапдрагон РидеТМ безбедносни убрзивач и Снапдрагон РидеТМ Аутономоус Стацк.


Снапдрагон Риде може пружити економична и енергетски ефикасна целовита решења на нивоу система за сложене потребе аутономне вожње и АДАС (Адванцед Дриверс Ассистанце Системс). Снапдрагон Риде комбинује јединствени СоЦ, акцелератор и аутономну серију софтвера за вожњу како би произвођачима аутомобила пружио скалабилно решење које подржава три сегмента аутономних система вожње: Иницијатива нивоа Л1 / Л2 Сигурна АДАС-за аутомобиле са аутоматским кочењем у нужди, препознавањем саобраћајних знакова и траком задржавање асистенције; ЛАС + ниво „Практичност“ АДАС-а за аутономну вожњу ауто-путевима, подршку за самостално паркирање и аутомобиле који возе у градским саобраћајним срединама са честим паркирањем; Л4 / Л5 ниво потпуно аутономне вожње - за аутономну вожњу, роботске таксије и роботску логистику у градским саобраћајним срединама.


Снапдрагон Риде платформа је изграђена на серији различитих Снапдрагон аутомобилских СоЦ-а и акцелератора, а користи скалабилне и модуларне високо-перформне хетерогене вишејезгрене ЦПУ-е, енергетски ефикасне АИ и рачунарске визуалне моторе, те водеће ГПУ-ове водеће у индустрији. На основу различитих комбинација СоЦ-а и акцелератора, платформа може да усклади потребе сваког сегмента аутономне вожње и обезбеди ефикасност хлађења водећу у индустрији, од 30 уређаја класе ТОПС за апликације на нивоу Л1 / Л2 до вожње на нивоу Л4 / Л5, 130 Уређај за потрошњу електричне енергије од преко 700 ТОПС.


Стога платформа може подржавати пасивни или зрачно хлађени дизајн топлотне расподјеле, смањујући на тај начин трошкове, побољшавајући поузданост, елиминишу скупе течне расхладне системе, поједностављујући дизајн возила и проширујући опсег вожње електричних возила. Палета СоЦ-а и акцелератора Снапдрагон Риде дизајнирана је за функционалну безбедност АСИЛ-Д (Левел Д интегритет безбедности у аутомобилу).

Снапдрагон Риде биће испоручен произвођачима аутомобила и добављачима Тиер 1 ради пред-развоја у првој половини 2020. Очекује се да ће аутомобили опремљени Снапдрагон Ридеом ући у производњу 2023. године.

Накул Дуггал, старији потпредседник менаџмента производа у компанији Куалцомм Тецхнологиес, ​​Инц., рекао је: „У последњих неколико година демонстрирали смо техничку снагу компаније у аутомобилској области широким применама решења, то је скоро све врсте аутомобила. Сада смо срећно лансирали прву генерацију платформе Снапдрагон Риде као високо скалабилно, отворено, потпуно прилагодљиво и високо оптимизовано решење за аутономну вожњу са потрошњом електричне енергије, које може удовољити захтевима Нове спецификације аутомобила за оцену аутомобила (НЦАП) до аутоцесте аутопута на нивоу Л2 + За низ потреба за робот таксијима. "

Сигурносни софтвер и убрзава софтверска и хардверска решења

Куалцомм верује да би следећа иновација у аутомобилском сектору требало да буде "практичност" АДАС-а на нивоу Л2 +, а регулаторни захтеви такође покрећу хардверско решење на Снапдрагон Риде платформи из јединственог СоЦ за АДАС системе активне безбедности на високо скалабилна Архитектура се састоји од више СоЦ-а и наменских аутономних убрзивача вожње који подржавају потпуно аутономне системе аутономне вожње.

Куалцоммова АДАС СоЦ породица и породица акцелератора користе хетерогено рачунање, које у потпуности узима у обзир потребе апликације на почетку дизајна. Користећи Куалцомм Тецхнологиес систем за вештачку интелигенцију следеће генерације, поменути АДАС СоЦ-и и акцелератори могу ефикасно да управљају великим количинама података за системе у возилу, укључујући ИСП за сензоре камере, побољшане ДСП-ове за сензорску обраду, ЦПУ-ове високих перформанси за планирање и доношење одлука, врхунски ГПУ-ови који подржавају врхунску визуализацију и инерзивно корисничко искуство, намјенски сигурносни и сигурносни подсистем преко СоЦ-а и аутономне акцелераторе за вожњу.


Кроз аутономне акцелераторе у вожњи, Куалцомм Тецхнологиес доноси енергетски ефикасне рачунарске могућности за аутомобиле у већини аутомобила, а такве еквивалентне функције тренутно нису подржане од стране аутомобилске индустрије јер се висока сложеност и скупа термичка решења не могу постићи услед строгих потреба за потрошњом електричне енергије Популаризација обима .

Покреће Снапдрагон Риде Аутономни Дривер Стацк Софтваре

Нови пакет софтвера компаније Куалцомм Тецхнологиес намењен аутономној вожњи је модуларно и скалабилно решење интегрисано у платформу Снапдрагон Риде, помажући произвођачима аутомобила већу сигурност и удобност у свакодневној вожњи, као што су аутоматска навигација Хуманоид аутоцестом, као и нуде модуларне опције као што су перцепција, позиционирање, фузија сензора и планирање понашања.

Интегрисана аутомобилска платформа компаније Куалцомм Тецхнологиес повећава лидерску компанију у областима обраде информација у возилу, аудио-визуелне информације и међусобне повезаности у аутомобилима и подстиче раст пословања. Укупна вредност поруџбина у овим областима тренутно је преко 7 милијарди долара.

Као водећи добављач процеса обраде информација у возилу и аутомобилских полуводича за повезивање аутомобила, Куалцомм Тецхнологиес је победио на информативним АВ и дигиталним пројектима у кокпиту од 19 водећих светских произвођача аутомобила. Тренутно су сви водећи светски произвођачи аутомобила усвојили богата аутомобилска решења за Куалцомм Тецхнологиес, ​​обраду информација, аудио и видео записе и аутомобилска решења везана за аутомобиле. Такође раде са Куалцомм Тецхнологиес на испоруци сигурних, поузданих и ефикасних возила, укључујући платформу Снапдрагон Риде. решење.

Цхет Бабла, потпредседник аутомобилског пословања компаније Арм Аутомотиве и ИоТ, рекао је: "Интегрисање највиших нивоа функционалних безбедносних решења је критично за велику примену АДАС-а и аутономну вожњу. Будућа путовања захтевају међуиндустријску сарадњу и радимо са Куалцомм Тецхнологиес Радом заједно и интегрисање Арм-ових функционалних безбедносних решења у Снапдрагон Риде платформу је пример побољшања аутономне безбедности у вожњи. "

Јохн Коетер, старији потпредседник, маркетинг и стратегија интелектуалног власништва, Синопсис, рекао је: „Улагање Синопсис-а у права интелектуалног власништва у Међународној организацији за стандардизацију ИСО 26262 сертификата, Америчком удружењу за аутомобилску електронику АЕЦ К100, а управљање квалитетом поједностављује развој следећег генерација АДАС. Синопсис-ов аутомобилски интерфејс ДесигнВаре® интерфејс ИП, АРЦ® ИП процесор и комбинација СТАР Мемори СистемТМ и Снапдрагон Риде платформа помажу Куалцомм Тецхнологиес да постигну високе нивое функционалне сигурности и убрзају сертификацију својих СоЦ-ова. "

Јохн Валл, старији потпредседник и генерални директор БлацкБерри КНКС-а, рекао је: „БлацкБерри КНКС је задовољан што сарађује са платформама Куалцомм Тецхнологиес и Снапдрагон Риде. КНКС® ОС Сецурити и КНКС® Хипервисор Сецурити пружају сигурне, сигурне и поуздане аутономне возачке платформе. . Основа софтвера компаније Куалцомм Тецхнологиес. Како Куалцомм Тецхнологиес даље проширује изглед производа на пољу аутономне вожње, такође се радујемо продубљивању сарадње двеју страна и подузимању нових могућности. "

Ритесх Тиаги, генерални директор за аутомобилско пословање, Инфинеон Силицон Валлеи Инноватион Центер, рекао је: "Инфинеон је увек био посвећен пружању основне полуводичке технологије како би аутомобили били сигурнији, паметнији и еколошки прихватљивији. Наши микроконтролери АУРИКСТМ интегришу поверење компаније у рачунарску експертизу основни модул у сигурносним аутомобилским апликацијама. Инфинеон и Куалцомм Тецхнологиес сарађују у дизајнирању и пружању поузданих, скалабилних и енергетски ефикасних рачунарских система који ће помоћи у вожњи високо аутоматизованих аутомобила на ширем тржишту.

„Веома нам је драго што сарађујемо са Куалцомм Тецхнологиес на развоју АУТОСАР нове генерације која може да задовољи потребе купаца, интегришући ЕБ корбос софтвер и Снапдрагон Риде платформу. Наши производи који користе Куалцомм Тецхнологиес технологију ће омогућити да Тиер 1 добављачи и произвођачи аутомобила могу доведите АДАС у производњу аутомобила брже и ефикасније. "

"Он Семицондуцтор са задовољством интегрише нашу АДАС породицу сензора у Снапдрагон Риде платформу. Кроз блиску сарадњу са Куалцомм Тецхнологиес, ​​наши АДАС сензори могу беспријекорну и робусну интероперабилност са процесорима и софтвером Куалцомм Тецхнологиес, ​​помажући произвођачима аутомобила и високим нивоима добављача да брзо и коштају. -ефикасно увести нова генерација решења.Осим тога, дигитални АВ кокпити и системи аутономне вожње Поред тога, флексибилно додавање функција у возилу као што су надзор возача и надгледање у возилу ће такође значајно убрзати популаризацију ових нових функција сигурност и практичност. "


Предности Снапдрагон Риде платформе

• Доказан и интегрисан пакет сигурносне подршке за возила који подржава безбедан ОС и хипервизор

• Сигурносни оквири које пружају водеће аутомобилске компаније, укључујући Адаптиве Аутомотиве Опен Систем Арцхитецтуре (Адаптиве)

АУТОСАР)

• Оптимизирана и потпуна библиотека основних функција за рачунарски вид, обраду сензорских сигнала и стандардне библиотеке за рачунање

• АИ алати за побољшање ефикасности модела и оптимизацију радног окружења хетерогених рачунарских јединица

• Комплетан пакет софтвера за аутономну вожњу за функције вожње на магистрали, попут перцепције потребне за вожњу аутопутем

И функције планирања

• Исплативо решење за позиционирање које подржава Куалцомм® високо-прецизно позиционирано у виду вида

• Хардвер и софтвер у окружењу за тестирање у петљи

• Алати за управљање подацима који подржавају интелигентно прикупљање података и аутоматско напомену