Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Истраживање и развој: Очекује се да ће се цене ДРАМ-а опоравити следеће године, а процена инвестиција на копну глобално је мања од 3%.

ДРАМеКсцханге је рекао да је цена ДРАМ-овог уговора у августу ове године била иста као и претходног месеца, а просечна цена ДДР4 8ГБ износила је 25,5 УСД. Иако се цена уговора за септембар још преговара, она ће и даље остати равна. Гледајући према напријед до 2020. године, због профитне оријентације три главна произвођача ДРАМ-а, процена капиталних трошкова биће смањена за најмање 10% у односу на ову годину. Годишњи раст производње у следећој години такође је најнижи у последњих 10 година, само 12,5%, што поставља одређену основу за раст цена.

На тржишној страни, уз одобрење јапанске владе да извози кључне полупроводничке сировине, трговинско питање између Јапана и Јужне Кореје почело је у јулу, али током периода, купци ОЕМ-а били су под утицајем неизвесних фактора и очекиваних психолошких фактора, што је узроковало залихе акција се повећавају. Ниво воде у залихама постепено опада, крећући се ка нормалном водостају.

Поред тога, трећа сезона поклапа се са традиционалном шетњом сезоне, а Сједињене Државе почеће да намећу тарифе на електронске производе који се извозе на неке континенте почетком децембра, што такође има ефекат ране испоруке. Потражња је већа од очекиване, што омогућава произвођачима ДРАМ-а да договарају цијене. Став је био чвршћи, а укупна цена у трећем кварталу преокренула је првобитни пад и поравнала се.

Џибанг је даље анализирао да је план ширења три главне фабрике оригиналних ДРАМ-а постао конзервативан. На пример, Самсунг-ова фабрика Пиеонгтаек ИИ приводи се крају, али ће ући у комерцијални пренос до другог тромесечја 2020. године, а ново додата опрема подржава само прелазак на будући нано-процес 1З, а укупна количина филма ће бити отприлике исти као ове године.

Најновија фабрика М16 СК Хиник биће завршена у другој половини следеће године. Најбрже повећање производних капацитета биће до 2021. године, а стара фабрика М10 ће се постепено претворити у ОЕМ. Процењује се да укупни обим производње ДРАМ-а неће бити повећан или смањен наредне године.

Постројење за изградњу Ф које је Мицрон ове године додао у постројењу у Хиросхими такође је за подршку преласку на нано-процес 1З. Укупни капацитет постројења у Хирошими није повећан. Нова творница А3 коју ће у Тајвану градити компанија Мицрон Стораге такође ће подржати процес 1Знм у почетној фази и повећати производњу у кратком року. Међутим, прилика није велика, Јибанг сматра да база постројења А3 није мала, а још увек постоји могућност нових капацитета у будућности.

У погледу фабрика земљишта тренутно постоје две производне базе ДРАМ-а. Већи Хефеи Цхангкин је пуштен у производњу. Почетни производи су углавном ДДР4 8Гб. У првој половини следеће године биће производи ЛПДДР4 8Гб који ће и даље ићи у масовну производњу, али очекује се да ће стићи. Године 2021. производни капацитет имаће прилику да достигне 100.000 или више пуног оптерећења.

Иако је Фујиан Јинхуа био под утицајем америчке забране, инжењери у фабрици нису могли да одржавају америчку опрему, али су интерни људи и даље покушали да параметре прилагоде сопственој оптимизацији. Очекује се да ће филм следеће године бити унутар 10.000 јединица.

Све у свему, Јибанг процењује да ће 2020. обим улагања ДРАМ на копну чинити мање од 3% глобалних инвестиција, а резултати независне производње остаће ограничени. У будућности индустрија целинске меморије још увек мора превазићи изазове приноса, конструкције машина и ИП-а, а тачан временски утицај на цјелокупну понуду ДРАМ индустрије треба да се и даље примећује.