Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Оперативни профит компаније Сони К3 премашује тржишна очекивања, добит од пословања сензорских компанија достиже 75,2 милијарде јена

Сони је за трећи квартал најавио оперативни профит од 300,13 милијарди јена (отприлике 19,29 милијарди јуана), а тржиште процењује 271,65 милијарди јена.

Од тога: приход од продаје и оперативни приход износио је 2.463,2 милијарде јена, што је пораст од 3% у односу на исти период претходне године; оперативни профит је био 300,13 милијарди јена, што је смањење за 20% у поређењу са истим периодом прошле године; прилагођени оперативни профит је био 276,5 милијарди јена, већи од 260,1 милијарди јена у истом периоду прошле године; Нето приход акционара Сони Гроуп износио је 229,5 милијарди јена, што је 46% мање у односу на исти период претходне године.

Оперативни профит главних Сони одељења су: решења за обраду слике и сензора, 75,2 милијарде јена, већа од 46,5 милијарди јена у истом периоду прошле године; игре на срећу и мрежне услуге, 53,5 милијарди јена, ниже од 73,1 милијарде јена у истом периоду прошле године. ; Сони Мусиц, 36,3 милијарде јена, нижи од 147,1 милијарде јена у истом периоду прошле године; Сони Пицтурес, 5,4 милијарде јена, мање од 11,6 милијарди јена у истом периоду прошле године; електроника и решења, 80,3 милијарде јена, високо У истом периоду прошле године, 66,2 милијарде јена; финансијске услуге, 32,6 милијарди јена, ниже од 37,9 милијарди јена у истом периоду прошле године; остало, 20,7 милијарди јена, што је више од 6,1 милијарди јена у истом периоду прошле године.

Овог пута Сони је такође повећао прогнозу целогодишње нето добити за коју се очекује да достигне 590 милијарди јена, за коју се раније предвиђало да ће бити 540 милијарди јена.

Подразумева се да је Сони водећи светски добављач сензора за слике. У другом кварталу фискалне 2019. године, пословни приходи компаније Сони о сензорима слика на паметним телефонима чинили су 13% укупног прихода у фискалном кварталу.

У ранијим извештајима Сони је развио сензор вида на бази силикона (ЛиДАР) за самосталне вожње аутомобилских апликација како би искористио водећу позицију на наредном огромном тржишту аутомобилске електронике. Поред тога, наводи се да ће Сони до марта 2021. године уложити више од 6,5 милијарди долара у посао са сензорима слике.