Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Вредност извоза јужне Кореје за мајски полуводич промењена је из негативне у позитивну после 18 месеци!

Према Јухенг.цом-у, извештај који је данас објавило Министарство трговине, индустрије и енергетике Кореје (1) показује да је под утицајем ЦОВИД-19, извоз Јужне Кореје у мају био 34,86 милијарди УСД, што је пад за 23,7% година на годину.

Извештава се да су због ширења епидемије ЦОВИД-19 у свету мере блокаде које су усвојиле различите земље утицале на прекоморску потражњу Јужне Кореје, а вредност извоза опала је три узастопна месеца.

Као одговор на то, Министарство индустрије Кореје сматра да недавни спор извоз није структурни проблем и да се очекује да се опорави економским опоравком главних извозних земаља. Међу њима су перформансе извоза чипова биле релативно боље. Кинески произвођачи рачунара наставили су производњу. Са удаљеном канцеларијом и мрежним образовањем, потражња за рачунаром је такође повећана широм света; С друге стране, аутомобили су смањени за 54,1%, на 1,8 милијарди америчких долара.

Из перспективе извозних пројеката, извоз полуводича из Јужне Кореје промијенио се из негативног у позитиван након интервала од 18 мјесеци. Укупни извоз и дневни просјечни извоз повећали су се за 7,1%, односно 14,5%. Извоз бесконтактних производа, као што су дијагностички сетови и други био-здравствени производи и рачунари, показао се добро.