Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

ТСМЦ: Масовна производња од 5 нм у првој половини следеће године, капитални издаци ће и даље остати високи

Љеваоница вафера ТСМЦ је 5. године одржала годишњи форум ланца снабдијевања. Председник Веи Зхејиа због посла није могао да присуствује. Виши Јиангуанг одржао је говор. Он је истакао да је напредак напредног процеса ТСМЦ-а прилично стабилан и несметан. Веселимо се следећој години, очекује се да ће, у оквиру изградње напредног процеса од 7, 5, 3 нанометра, годишњи капитални издатак остати на нивоу од 14-15 милијарди америчких долара.

Ванг Јиангуанг је рекао да ми је част да се састанем са вама у име ЦЦ (Веи Зхејиа) и захвалио се ланцу снабдевања на успешној масовној производњи ТСМЦ-овог процеса 7, 7+ нанометара. Ова је година друга година 7нм масовне производње. ТСМЦ је постао лидер глобалне ливаре вафеља захваљујући заједничким напорима партнера у ланцу снабдевања.

Веселимо се следећој години, ТСМЦ очекује да ће под континуираним и стабилним радом ланца снабдевања и 7мм наруџбе и даље бити у потпуности натоварене, а 5нм ће почети масовну производњу у првој половини године. Ванг Јиангуанг је открио да тренутно изгледа да 5Г, АИ, ХПЦ и друге апликације доносе велику потражњу, а ТСМЦ-ове наруџбе од 7, 5 нанометара и производни капацитет биће врло пуни.

Да би задржао напредак технологије, Ванг Јиангуанг је истакао да ће 15. постројење ТСМЦ Радио наставити да проширује капацитет од 7 нанометара. Прва и друга фаза Таинан 18. фабрике задужене за 5 нанометара тренутно су заузете и активно раде. Очекује се да ће трећа фаза кренути у машину следеће године. Напредак је у складу са очекивањима. Што се тиче постројења Хсинцху Баосхан, за које се очекује да ће бити коришћено за развој од 3 нм, изградња ће почети у првом кварталу следеће године и бити завршена 2021. године.

Стога се очекује да ће капитални издаци ТСМЦ-а наредне године бити близу овогодишњем високом нивоу од 14-15 милијарди америчких долара. Очекује се да ће сталним развојем и улагањима укупни ланац снабдевања и индустрија полуводича кружити напред и они ће се „израчунавати било када и било где. (Рачунање било када и било где) ".

На крају је Ванг Јиангуанг споменуо да је главни изазов за ТСМЦ у будућности принос. Да бисмо превазишли ове потешкоће, морамо се ослонити на сваког добављача од врха до дна. Нулта мана је дугорочни циљ ТСМЦ-а и искрено се надамо да ће постати циљ било ког члана ланца снабдевања.

Поред тога, уз јачање технологије и квалитета, не заборавите на одрживи развој индустрије полуводича. Као водећа светска фабрика, континуираним иновацијама метода за уштеду енергије, ТСМЦ води рачуна о одржавању природне екологије, усредсређујући се на производњу, а такође се нада да ће сви ланци снабдевања са нама потписати споразуме који се односе на одрживи развој и делити ту обавезу са нама.