Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Тајвански медији: тржиште чипова је у недостатку, „уграђивање синглова“ може почети

Према Цхина Тимес Елецтроницс Невс, с наглим растом светске потражње за чиповима, укључујући поступак 7-нанометарског лидера ТСМЦ-а, он је био потпуно напуњен пре краја године, па чак и 5-нанометар, за који се очекује да ће бити масовно произведени у првом кварталу следеће године, примили су га главни купци. Фаворизовано, јавља се више журних налога. С тим у вези, ЦЛСА је у свом последњем извештају истакао да је снабдевање 8-инчним ливарским резницама у Азији недовољно, не само ТСМЦ-у, већ и другим произвођачима као што су УМЦ и СМИЦ.

Првобитно тржиште очекивало је да ће ланац снабдевања потрошачком електроником бити заустављен, али брзи развој индустрија повезаних са 5Г учинио је потражњу неочекивано јаком, у комбинацији са Аппле иПхоне 11 серијом од продаје, бољом од очекивања на тржишту, чинећи 8-инчну лифру вафла пре крај године Капацитет недостаје, а вероватније је да ће се догодити услови са пуним оптерећењем следеће године.

Према извештају, ЦЛСА је рекла да су укључивање ултра танког препознавања отиска прста испод екрана, 5Г мобилних телефона, надоградње ПМИЦ / ЦИС-а и убрзана де-улепшавање кинеских компанија у великој мери повећали укупну потражњу за чиповима, а неки произвођачи на нижој цени су чак заобишли добављачи директно пронађите Иди у ливницу. То показује да се неки произвођачи заиста плаше да не напусте залихе. Поред тога, Самсунгов капацитет ливнице вафла скоро је пун, што је без преседана. Очекује се да ће Самсунг неке поруџбине пребацити на произвођаче вафла од 12 инча.

У том погледу, Лион Сецуритиес истакао је да је локализација ланца снабдевања копном полуводича незаустављива, што значи да ће се опсег азијске ливнице вафеља и даље ширити.