Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Тајвански медији: Каже се да Хуавеи захтева ланац снабдевања за постављање фабрика на копну? Али одговор није био очекиван

У мају су Сједињене Државе побољшале блокаду против Хуавеија, намеравајући да разбију Хуавеијев глобални ланац снабдевања чиповима. Према Тајванском медијском економском дневнику, нова забрана ступиће на снагу у септембру. Како би се умањили ризици, прича се да је Хуавеи затражио ланце снабдевања као што су паковање и тестирање и ПЦБ (штампана плоча) за постављање фабрика у континенталној Кини, али одговор ланца снабдевања није онакав какав се очекује.

Наводи се да паковање и тестирање Хуавеијевог ланца снабдевања и ПЦБ фабрика већ имају производне капацитете у континенталној Кини. Релевантни произвођачи сматрају да пружање услуга локално на копну није проблем, али највише забрињава чињеница да Хуавеи нема чипове за произвођаче за тестирање или повећање употребе ПЦБ-а. Стога је спољни свет углавном миран у погледу Хуавеијевих захтева, а одговор није одушевљен.

Извештај је нагласио да ће, осим обуставе наруџбе за Хуавеи ХиСилицонс од 15. маја, и процене испорука до средине септембра, анализа главних фабрика за паковање и тестирање у последњем делу ХиСилицон-а имати стварни утицај на забрану до четврти квартал ове године. појавити. Јер према прорачунима времена, накнадно заптивање и тестирање ће се одложити за једну четвртину, а утицај ће на крају пасти у четвртом. Ако америчка страна не одбаци забрану, у олују ће бити укључени АСЕ инвестициони и контролни споредни силицијумски производи, ИЦ постројење за тестирање Јингиуан Повер, Силиконска мрежа и фабрика ИЦ паковања Зхибанг.

Као одговор, Силицон Продуцтс и КИЕЦ су навели да ће, иако постоје повезане тајванске фабрике чипова, смањити ризик од волумена ХиСилицон чипова током овог периода, ако САД не изгубе забрану, нити ХиСилицон ни ТСМЦ неће. Када се нађе решење, утицај ће бити потпуно очигледан почетком следеће године, па је потребно пажљиво посматрати ситуацију праћења.

Поред тога, произвођачи ПЦБ-а у ланцу снабдевања Хуавеијем укључују Ксинкинг, Нандиан, Јингсхуо и Јиандинг; Произвођачи супстрата од бакрене фолије укључују Лианмао и Таиван Оптоелецтроницс; и флексибилни произвођачи плоча укључују Зхендинг-КИ и Јиалиании.

Међу њима Ксинкинг не коментира информације о појединачним купцима, али компанија је нагласила да углавном служи међународним купцима првог нивоа, а високи производни капацитети и улагања неће се променити на Тајвану.