Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Први на свету! Јужна Кореја развија вештачку синаптичку компоненту засновану на скирми

Према корејским медијима Бусинесс Кореа, група јужнокорејских истраживача развила је основни део полуводича за вештачку интелигенцију (АИ) који могу да уштеде 10 пута више снаге нових рачунара.


Извештава се да је Корејски институт за науку и технологију (КИСТ) недавно објавио да је заједничка истраживачка група коју предводе др Сонг Сонг Јингми, др Зху Ксианзханг, директор Зханг Јуниан и др Ву Схенгкун из ИБМ Цорпоратион развила прву употребу на свету на његовом институту за истраживање полуводича следеће генерације. Основна компонента неуроморфног рачунара скирмион. Истраживачи предвиђају да ће, ако је део смањен и неколико њих међусобно повезано, то подстаћи развој процесора вештачке интелигенције (АИ).

Тим је искористио овај вештачки синаптички материјал да би извршио побољшани тест препознавања Националног института за стандарде и технологију (МНИСТ) и установио да је постигао високу стопу препознавања од 90% кроз само 15.000 учења, док су за друге вештачке синаптичке материјале потребне стотине хиљада итерација може да достигне стопу препознавања од 90%. То значи да технологија коју је развио тим захтева мање од 10% снаге.

Др Сонг објаснио је, "Овај састав је врло сличан људском мозгу. Ова компонента контролише тежину синапса кроз број електрички контролисаних скирмионс-а, те на тај начин регулише синапсе кроз број неуротрансмитера."

Подразумева се да су резултати ове студије објављени у интернетском издању глобалног часописа Натуре Елецтроницс 16. марта.