Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Вестерн Дигитал је рекао да су се готово све производне линије заједничког улагања вратиле у нормалан рад. Губитак нестанка струје достигао је 339 милиона долара.

Према Анандтецх-у, Вестерн Дигитал саопћио је у сриједу да су заједно са својим партнером Тосхиба Мемори (ТМЦ) успјешно обновили готово све линије за заједничко улагање у јапанском градском парку Иоккаицхи у нормалне погоне. Оштећење вафла и производне опреме проузроковаће да губици Вестерн Дигитал-а достигну 339 милиона долара.

15. јуна, 13-минутни случајни прекид струје у Иоккаицхи-у у Јапану, утицао је на производну опрему коју заједнички управљају Вестерн Дигитал и ТМЦ. Инцидент је оштетио прерађене резанце и производне погоне компаније. Вестерн Дигитал рекао је крајем јуна да ће несрећа смањити испоруку НАНД-ових резних листова у трећем кварталу за приближно 6 ЕБ (егзабајта), што би било отприлике половина кварталне понуде компаније НАНД. Тосхиба је такође потврдио да су резнице и опрема оштећени, али нису разрађени.

Извршни директор Вестерн Дигитал-а Стеве Миллиган рекао је да су до сада скоро сви капацитети оперативног одјељења у Иоккаицхи поново покренути. Споменуо је, „Вестерн Дигитал и ТМЦ тимови напорно раде на извођењу радова на поправљању. До сада се скоро сва опрема за децу вратила у нормалан рад. "

Вестерн Дигитал вјерује да ће сви изгубљени вафли бити садржани у септембарском кварталу, али да ће губици бити знатни. У четвртом тромјесечју ФИ 2019 (2019К2) компанија је наплатила 145 милиона долара погођене опреме и операција, а планира отписати још 1,7 до 190 милиона долара у септембарском кварталу. Стога ће укупни утицај на Вестерн Дигитал достићи 3,15 до 339 милиона америчких долара.

Са друге стране, ТМЦ није открио утицај несреће, али ако је изгубио исти број резина и морао је наставити са производњом, губитак ТМЦ-а био би упоредив са Вестерн Дигитал-ом. Свеукупно, 13-минутно прекидање коштаће две компаније од 6,3 до 678 милиона долара.