Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Зашто компанија Цхангдиан Тецхнологи купује постројење за тестирање у Сингапуру које АДИ затвара?

Везивање великих купаца одувек је био успешан принцип рада за произвођаче полуводича. Велики купац често може да донесе количине десетака или чак стотина малих купаца. Ово је такође одушевљење домаћих и страних произвођача да уђу у компаније Аппле, Хуавеи, Самсунг и друге добављаче. Разлог ланца.

Исто важи и за постројење за паковање и тестирање. Ресурси за купца су најважније основне препреке произвођачима амбалаже и тестирања, јер је дуготрајан процес да фабрика за паковање и тестирање развије купце, али кад прође сертификат и почне масовна производња, купци ће бити веома стабилни и лепљиви, и паковање и тестирање ретко ће бити замењено у будућности. биљка.

Цхангдиан Тецхнологи и АДИ постижу стратешку сарадњу

24. децембра, Цхангдиан Тецхнологи је саопштио да је компанија остварила стратешку сарадњу са Аналог Девицес Инц. (у даљем тексту „АДИ“). Цхангдиан Тецхнологи купиће АДИ-ову тестну фабрику у Сингапуру и лансираће нову фабрику у новонабављеној фабрици. Много АДИ услуга тестирања. Коначно власништво над наведеним постројењем биће пребачено на компанију Цхангдиан Тецхнологи у мају 2021. године.

Стеве Латтари, старији потпредседник глобалног пословања и технологије у АДИ-у, рекао је: „Овај споразум са нашим дугорочним партнером за паковање и тестирање, Цхангдиан Тецхнологи, омогућиће АДИ-у да у потпуности искористи године рада и тест инжењеринга које имамо акумулирани као купац у свом сингапурском погону Екпертисе ", наставио је Латтари." Радујемо се лаганом прелазу и дозволићемо да заједно радимо на започињању новог партнерства. "

Зхенг Ли, извршни директор компаније Цхангдиан Тецхнологи, рекао је: "АДИ је одувек био дугогодишњи купац којем Цхангдиан Тецхнологи придаје велики значај. Ова прилика не само да проширује нашу пробну страницу у Сингапуру, већ је још важније, потписивање Стратешки пословни уговор са АДИ створиће више могућности за сарадњу за обе стране. "Џенг Ли је рекао:" Улагање у нове пројекте у сингапурској фабрици такође показује да ће компанија Цхангдиан Тецхнологи као мултинационална компанија за производњу чипа и даље стално јачати глобално присуство и међународним и локалним кинеским купцима пружају првокласне производе са интегрисаним кругом и напредне техничке услуге. "

Очигледно из разговора двеју страна, после набавке АДИ-овог тестног постројења у Сингапуру, компанија Цхангдиан Тецхнологи ће преузети више наруџби од АДИ-ја. Овај пословни модел је већ доказан у области паковања и тестирања.

Већ 2015. године Тонгфу Мицроелецтроницс уложила је око 370 милиона америчких долара у куповину АМД-ове фабрике у Сузхоу и малезијске фабрике Пенанг, чиме је дубоко увезивала АМД. Тренутно је период сарадње између Тонгфу Мицроелецтроницс и АМД продужен са претходне три године на 5 година и за то је произведено 7нм чип производа. Од тада, отприлике половина прихода компаније Тонгфу Мицроелецтроницс долази од компаније АМД, а профит такође долази од АМД-а.

Поред тога, Хи-Ти Семицондуцтор је компанија за паковање и тестирање полуводича коју су заједно основали Таи Цхи Индустри и СК Хиник из Јужне Кореје. Због тога, Хи-Ти Семицондуцтор углавном преузима услуге после процеса за Хиник ДРАМ производе. Тренутно је сарадња две стране дуже од десет година, а СК Хиник је допринео више од 20% прихода компаније Таији Индустриал.

Тренутно, Цхангдиан Тецхнологи има шест фабрика у Кини, Сингапуру и Јужној Кореји. Њена фабрика у Сингапуру основана је 1994. године и један је од најранијих добављача услуга паковања и тестирања (ОСАТ) у Сингапуру. Услуге испитивања Сингапурске фабрике Цхангдиан Тецхнологи укључују тестирање вафла, тестирање амбалажног производа, тестирање на нивоу траке, избочине вафла и сва испитивања производа на нивоу вафла.

Последњих година, како би избегли тарифе, побољшали техничку снагу и прибавили ресурсе за купце, домаћи произвођачи, укључујући Тонгфу Мицроелецтроницс, Хуатиан Тецхнологи и Цхангдиан Тецхнологи, сукцесивно су набавили фабрике за паковање и тестирање у Малезији и Сингапуру. У вези с тим, требало би размотрити и набавку АДИ-овог тестног погона у Сингапуру.

Међутим, шта је тачно техничка снага АДИ-овог испитног постројења у Сингапуру? Која је излазна вредност? Колико наруџби та набавка може донијети компанији Цхангдиан Тецхнологи, вриједи размислити.

АДИ је већ најавио да ће фабрика бити затворена

Аутор је из разних извора сазнао да је АДАР тест постројење у Сингапуру купио Линеар 2017. године и преузео 90% Линеариног испитивања. Линеар има две тест фабрике у Сингапуру. Једна је основана 1989. године, а друга је отворена 2016. године.

Према финансијском извештају АДИ-ја објављеном у новембру 2019. године, АДИ има укупно 384.000 квадратних метара тестирања и паковања резина, складишта и дистрибуције, инжењеринга, продаје и административних канцеларија у Сингапуру.


Вриједно је напоменути да ће закуп земљишта кориштен за објекат истећи од 2021. до 2022. године, уз могућност да се сваки закуп продужи на још 30 година.

Истовремено, АДИ је у финансијском извештају истакао да је нето имовина компаније Сингапурских постројења и опреме 88,385 милиона америчких долара (око 618 милиона јуана).


Према извештајима, приход АДИ-ја у 2017. години био је 5.246 милијарди УСД (око 36.704 милијарди јуана), од чега је Линеарин приход био 913 милиона УСД (око 6,39 милијарди јуана), што представља 17% укупног прихода АДИ-ја. (АДИ од 2018. године није засебно обелоданио приход Линеар-а. Могу да упоредим приходе обе стране само у 2017. години)


Стога, ако није на премије, компанија Цхангдиан Тецхнологи може потрошити 618 милиона јуана за куповину постројења, а закуп земљишта у основи истиче након преноса власништва, а закуп треба продужити сам. И наставља да предузме тестирање Линеарна, мада је доста корисно за пословање Цхангдиан Тецхнологи, али обим посла неће бити превелик.

Поред тога, АДИ је одлучио да затвори постројење за тестирање у Сингапуру још у фискалној 2018. години и припремио се за то, почео је да пружа попис канала и повећава залихе компаније.

АДИ је у свом финансијском извештају написао да је компанија одлучила да припоји неке вафелне и тестирајуће компаније у аквизицији у ФИ2018, и изјавио да као део куповине Линеар-а, у наредних једну до три године, планирамо да затворимо Калифорнију локацију. Постројење за производњу ваљева Хиллвиев у Милпитасу, држава и тестни центар у Сингапуру. Намеравамо да производимо производњу производних резница из Хилвер-а у остале унутрашње објекте и спољне ливаре. Поред наших партнера који се баве монтажом и тестирањем, планирамо да пренесемо и тестирање које тренутно обављамо у нашој фабрици у Сингапуру на наше објекте у Пенангу, Малезији и Филипинима.

АДИ је такође напоменуо да је компанија такође припремила посебну накнаду, укључујући отпремнине и накнаде за регрес, на основу тренутних планова компаније или законских захтева у иностранству, и једнократну отпремнину за отприлике 1.100 запослених у производњи, инжењерингу и СМГ & А.

Стога је ова аквизиција корисна за АДИ. АДИ је првобитно планирао да директно затвори фабрику у Сингапуру. Тренутно се суочава с истеком закупа земљишта и треба потрошити много новца да би отпустио запослене. Ако га набави компанија Цхангдиан Тецхнологи, АДИ може смањити своје трошкове и остварити трошкове набавке.

Вреди напоменути да је горњи финансијски извештај АДИ обелоданио у годишњем извештају 26. новембра. Пре месец дана АДИ је такође планирао да пренесе пословање тестирања из Сингапурске фабрике у своје фабрике у Пенангу, Малезији и Филипинима. Међутим, компанија Цхангдиан Тецхнологи није открила конкретан садржај споразума о стратешкој сарадњи. Према томе, опсег сарадње две стране није сигуран да ли ће тестни посао Линеар-а преузети компанија Цхангдиан Тецхнологи или је одговор на питање више АДИ-ових послова непознат.