Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Бивши иПхоне инжењер: Аппле је запријетио да неће запослити Аппле-ове инжењере, али жели да копа људе из Нувије

Према Мацруморс-у, бивши дизајнер иПхоне чипова Герард Виллиамс ИИИ основао је нову компанију названу Нувиа заједно с другим Апплеовим програмерима након што је напустио Аппле у фебруару 2019. Апплес је након тога Аппле тужио због кршења уговора.

Разуме се да је Аппле први пут тужио Виллиамса у августу 2019. године, тврдећи да га је уговор са Апплеом спречио да се бави пословним активностима директно везаним за Аппле-ово пословање.

Недавно је Виллиамс још једном изјавио да Аппле заправо копа људе унутар Нувије.

Према судским документима које је Нувиа АпплеИнсидеру доставила, Аппле је покренуо сопствену антиконкурентску кампању. Рекао је да је Аппле претио Нувији да неће запослити Аппле-ове инжењере, али касније је желео да ослободи суоснивача Нувије Јохна Бруна.

Нејасно је да ли ће се случај судити. Како се наводи, судија је одбацио Апплеов захтев за казнену одштету јер нису успели да докажу како је Виллиамсова неверица нашкодила компанији.

Подразумева се да Герард Виллиамс ИИИ има велико искуство у развоју процесора. Пре него што се придружио компанији Аппле, радио је за АРМ 12 година. Након што се придружио Апплеу, постепено је почео да одговара за дизајн целокупне А серије СоЦ архитектуре од инжењера процесорског језгра, што показује да се његова одговорност такође повећава. А његов највећи допринос је дизајн процесорског језгра у А7, првом 64-битном рачунару у мобилним уређајима.