Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Хуавеијеви приходи од доприноса порасли су на 14%! Ако САД појачају своју контролу, то може постати скривена опасност за ТСМЦ

Према Тајванској медијској агенцији за новинаре, годишњи извештај ТСМЦ-а за 2019. годину недавно је објавио да је Хуавеи, као други највећи купац, представљао 14% прихода ТСМЦ-а прошле године, достигавши 152.876 милијарди јуана (ТВД, исто у наставку). Инсајдери индустрије вјерују да ће, ако Сједињене Државе појачају контролу извоза Хуавеија, постати скривена опасност за ТСМЦ у будућности.

Наводи се да је приход ТСМЦ-а прошле године био око 1,07 билиона јуана, што је рекордно десет година заредом, а највећи допринос клијената за прошлу годину био је 247,213 милијарди јуана, годишњи пораст од 10%, а удео је порастао са 22% на 23%. Највећи купац компаније ТСМЦ.

Ипак, више забринут за тржиште је Хуавеи, други највећи купац ТСМЦ-а, који је допринео 152,876 милијарди јуана, што је повећање од скоро 69 милијарди јуана, што је повећање за више од 80%.

Индустрија верује да је поред повећања продаје смартфона и повећања учешћа на глобалном тржишту, Хуавеи направио велики попис резерви како би се носио са ризицима америчке контроле извоза, због чега је Хуавеи повећао куповину ТСМЦ-а прошле године. .

Како расте удио Хуавеија у перформансама ТСМЦ-а, да ли ће Сједињене Државе повећати контролу извоза Хуавеија и даље захтевати од страних компанија које користе америчку опрему за производњу чипова да добију дозволу пре испоруке на Хуавеи, или ће се Хуавеи окренути СМИЦ-у и другим вестима Примљено на тржиште пажња.

Лиу Деиин, председавајући ТСМЦ-а, рекао је на недавном мрежном брифингу да Сједињене Државе расправљају о повезаним регулаторним мерама због утицаја на индустрију, Америчко удружење за производњу полуводича има супротна стајалишта, а ТСМЦ се нада да неће бити ограничења. Поред тога, Лиу Деиин сматра да ће, ако Сједињене Државе прошире своју контролу, имати краткорочни утицај на пословање ТСМЦ-а, али како купци расту и опадају, утицај на средњорочне и дугорочне операције ТСМЦ-а треба да буде ограничен.

Што се тиче вести о Хуавеијевом преласку у СМИЦ, Веи Зхејиа, председник ТСМЦ-а, верује да СМИЦ не може да се такмичи за тржишни удео, јер ТСМЦ пружа најбољу технологију и услуге у свим регионима и веома је конкурентан. ТСМЦ уско сарађује са купцима. Не само да неће изгубити свој тржишни удео, већ такође може проширити и свој тржишни удео.

Инсајдери индустрије слажу се са Веи Зхејиа, очекујући да ће Хуавеијев прелазак у СМИЦ имати ограничен утицај на ТСМЦ. Међутим, такође је истакнуто да је Хуавеи тренутно други највећи купац ТСМЦ-а и један је од водећих произвођача који је прихватио напредну процесну технологију ТСМЦ-а. Ако САД појачају своју извозну контролу над Хуавеијем, то ће имати утицаја на краткорочне операције ТСМЦ-а и представља скривену опасност за ТСМЦ.