Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Јапански медији: "Одређивање" од Кине шири се на развој софтвера

Технолошки раздвајање између Кине и Сједињених Држава се шири на софтверско поље.Према извештају Никкеи Асиа, програмери софтвера почели су да одбацују интеграцију софтверских компоненти креираних у Кини због страха од мрежних напада.

Континуирано ширење развоја софтвера у Кини је звучало аларм за Сједињене Државе, Јапан и друге земље.Према Линук фондацији, 98% организација широм света често користи софтвер отвореног кода.У 2021. Кинези су кинески корисници чинили 10% више од 100 милиона програмера на ГитХуб-у, највећим светским платформом за хостинг шифре и постао је највећи допринос након Сједињених Држава (19%).

Хидеказу Камино, истраживач интелектуалне својине на Мерцари, јапанској рабљеној трговинској платформи, рекао је: "Сматрамо да је са Кином и више и више софтвера повезано са Кином, што ће довести до раздвајања развоја софтвера."Са 15000 апликацијама софтверске компоненте, компанија пружа стабилне системе сервиса, који су такође софтвер који влада верује да неће имати проблема.

Међутим, неки људи су забринути да ограничавање употребе софтвера у вези са Кином може спречити технолошке компаније попут Мерцарија да развију нове производе.

Влада Сједињених Држава наметнула је строжа ограничења развоја и извоза полуводича и других напредних технологија у Кину и увела је законодавство прошле године како би осигурала сигурност софтвера које користе савезне агенције, упућујући савезни извођачи да открију информације о свом софтверу.

Ако се таква проширивања ограничења у Сједињеним Државама проширила на софтвер, они би могли довести до поремећаја у ланцу софтвера.На основу горе наведених брига, компанија ће морати да нађе да пронађе алтернативе и неуспех у времену може да одложи или заустави развој различитих врста производа, укључујући електрична возила и паметне телефоне.

Јапан и Сједињене Државе постигли су споразум у јануару да поставе сличан ниво безбедносних стандарда за софтвер који је купио владин.Тоиота је почела да сарађује са добављачима делова да повећају тежину програмера софтвера у свом ланцу снабдевања."Осим ако не покушамо да прикупимо информације о софтверу, не можемо јасно да разумемо наш ланац снабдевања у целини", рекао је Тоиота извршни директор.

У исто време, Кина покушава ојачати сопствени ланац снабдевања софтвером.Кина је 2021. године издала петогодишњи план "Информације развоја", позивајући на успостављање заједница отворених кода.Гитее Цоде хостинг платформа коју подржава кинеска влада је кинески прелазак на ГитХуб.Његова база за програмере удвостручила је за две године да досегне 8 милиона до 2021. године.

Јапан очигледно заостаје у том погледу.Према подацима Међународне корпорације података, америчка консултантска компанија, само 11% јапанских ИТ компанија зна порекло софтвера који користе.