Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Корејски медији: Самсунг и СК Хиник ће „пресећи“ Хуавеи након 15. септембра

Јужнокорејски медији Цхосун Илбо известили су увече 8. септембра да ће Самсунг Елецтроницс и СК Хиник 15. престати да испоручују чипове Хуавеију. „Прекинута испорука“ такође укључује меморију и мобилни АП.

Да би се придржавао низа санкција америчког Министарства трговине против Хуавеиа, Цхосун Илбо верује да ће 14. септембра бити последњи дан за Самсунг и СК Хиник за опскрбу Хуавеиа.

Од маја прошле године, Биро за индустрију и безбедност (БИС) америчког Министарства трговине сукцесивно је издао бројне политике технолошких блокада санкција против Хуавеиа и одредио 15. септембар као датум ступања на снагу забране.

Дана 17. августа, америчко Министарство трговине додатно је пооштрило ограничења Хуавеијевог приступа америчкој технологији и на „Ентитетску листу“, која подлеже свим извозним прописима (ЕАР), ограничава све ставке и ограничава Хуавеи-јеве подружнице у 21 земљи и региону. услови за лиценцу. Званичник у јужнокорејској индустрији полупроводника рекао је: „Након што је уведена најстрожа забрана Хуавеи-а при америчком Министарству трговине, питање степена коришћења полупроводника произведених по америчкој технологији изазвало је знатну забуну у корејској индустрији.“

Хуавеи је изузетно важан купац глобалних полупроводника. Прошле године укупна куповина полупроводничких чипова износила је 20,8 милијарди америчких долара, што је друго за Апплеом (36,1 милијарда УСД) и Самсунг Елецтроницс (33,4 милијарде УСД).

Самсунг и СК Хиник су увек били врло активни партнери компаније Хуавеи. Хуавеи чини 6% односно 15% продаје Самсунг Елецтроницс Семицондуцтор Дивисион (ДС), односно СК Хиник. Стога су корејски медији оценили да ће после 15. септембра забрана Хуавеи-ја америчког Министарства трговине имати већи утицај на СК Хиник него Самсунг.

Јужнокорејска индустрија полупроводника анализирала је да је погођена забраном, након 15. септембра, глобална цена меморије и даље ће опадати и погоршавати се. На крају августа, просечна фиксна цена трансакције ДДР4 8 Гб ДРАМ-а, која се углавном користи за рачунаре, износила је 3,13 америчких долара, што је пад од 5,44% у односу на јун.