Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Не оптимистично гледате на перспективе МедиаГета 5Г? Азијска страна улагања: тржишни глас је превише оптимистичан

Према Иахоо Невс-у, последњи истраживачки извештај азијског Министарства страних инвестиција указује да је МедиаТек-ово 5Г систем с једним чипом (СоЦ) фрагментирано и да се и даље суочава са конкурентским изазовима Куалцомма. Стога се тржишно очекивање МедиаТекове перспективе 5Г чини превише оптимистично.

Подинвестицијска страна улагања указала су на то да је прогноза профитне марже МедиаТек-а врло конзервативна, углавном због МедиаТековог 5Г СоЦ тржишта је фрагментирано, ривал Куалцомм и даље има водећу предност у индустрији, и даље је само ТСМЦ фаб партнер, а компанија је на тржишту 5Г углавном је концентрисан у средини до нижег краја. Стога је циљна цена МедиаТека повишена са 277 јуана на 306 јуана, а рејтинг је одржаван по сниженој цени.

Азијски страни инвеститори истакли су да се отприлике процењује да ће до 2020. године глобално тржиште 5Г мобилних телефона достићи 160 до 200 милиона, од чега ће Аппле, Самсунг, Хуавеи и Ксиаоми испоручити 65 милиона, 35 милиона, 50 милиона и 10 милион, респективно . Међутим, треба напоменути да горе наведени брендови и МедиаТек-ови МТК нису релевантни.

Ако се претпостави да ће укупни број 5Г мобилних телефона у 2020. години достићи 200 милиона, преостале марке које МедиаТек и Куалцомм дијеле бит ће 40 милиона. Међутим, због Куалцоммовог водећег 5Г СоЦ планирања производа, претпоставља се да ће Куалцомм и МедиаТек подијелити 40 милиона јединица у омјеру 7: 3. Процјењује се да ће до 2020. године испорука мобилних телефона МедиаТека 5Г достићи тек око 12 милиона. јединица.

Истовремено, азијско одељење страних инвестиција је нагласило да постоје гласови да ће кинески копно користити МедиаТек у сврху популаризације и притиска на средњи опсег 5Г паметног телефона. Међутим, очекује се да ће у раним фазама 5Г-а копно дати предност ресурсима за инфраструктуру и индустријске апликације за које је потребна мала латенција и велика широкопојасна веза података, а не паметни телефони. Другим речима, очекивање тржишта за МедиаТек 5Г изгледа превише оптимистично.