Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Смањите цене да бисте искористили удио на тржишту? Самсунг планира да снизи цене услуга ливнице

Према корејским медијима БусинессКореа, Самсунг планира да смањи цене својих ливарских услуга како би повећао удио на тржишту.

Извештава се да упркос погоршању тржишта полуводича, тржишни удео ТСМЦ-а и даље непрестано расте. Према подацима компаније за истраживање тржишта Трендфорце, очекује се да ће ТСМЦ у четвртом кварталу ове године заузети 52,7% производног тржишта. Истовремено се очекује да ће тржишни удео Самсунга бити 17,8%, што је пад од 0,7 процентних поена у односу на претходни квартал (18,5%).

Иако је Самсунг одбио да објави резултате преговора о ценама са купцима, извори из индустрије рекли су да ће Самсунг вероватно смањити цене, јер се већина производних линија ТСМЦ-а користи за производњу чипова великих компанија, попут Апплеа и Хуавеи. Самсунг планира да користи конкурентне цене и привлачи нове купце.

Још једна вест указала је на то да је Самсунг недавно такође освајао наруџбе компанија фајлова и ИТ компанија у Кини, углавном да би смањио јаз између њега и ТСМЦ-а.

Поред тога, компанија такође недавно планира да произведе АИ чипове за Баиду. Овог пута, АИ чип производи су прва сарадња Баиду-а и Самсунг-а. Баиду ће пружити напредну АИ платформу да максимизира перформансе АИ-ја. Што се тиче Самсунг-а, индустријско пословање шири се на подручје чипова високих перформанси (ХПЦ) који укључују рачунарство у облаку и рачунаре на ивици.

Многи стручњаци предвиђају да ће се глобално тржиште полуводича опоравити унапред планирано, а очекује се да ће се светске производне компаније снажније такмичити за обезбеђивање производње у следећој години.