Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Рим се не гради за један дан! МедиаТек: Процењује се да ће приход од аутомобилских чипова износити 10% у наредних 3-5 година

Последњих година аутомобилска индустрија је доживела огромне промене, а развој технологија попут вештачке интелигенције, електричних возила, возача, складиштења енергије и безбедности мреже преобликоваће аутомобилску индустрију. Из тренутне тачке гледишта, нове „четири модернизације“ (електрификација, интелигенција, умрежавање и дељење) постале су будући развојни тренд аутомобилске индустрије, али схватање тог тренда није само питање произвођача аутомобила, већ захтева и цела индустрија. Заједничким напорима ланца.

У прошлости је аутомобилска индустрија одувек имала своје добављаче чипова, укључујући НКСП, Инфинеон, СТМицроелецтроницс, Ренесас и друге компаније, које чврсто заузимају тржиште аутомобилских полуводича. Међутим, с порастом АДАС-а и технологије аутономне вожње, потражња за рачунарским и обрадом података паметних аутомобила је нарасла, што пружа прилику компанијама чипова потрошачких производа да продру на тржиште аутомобилских чипова. МедиаТек, који је створио сјајне домете на тржишту паметних телефона, један је од најзанимљивијих чланова.

Улазак на тржиште аутомобилских електроника постављених сприједа

Као „касни корисник“, иако МедиаТек већ дуже време није на тржишту аутомобилских електроника са предњим утоваром, његов темпо је био врло брз и чврст.

У мају 2016. године МедиаТек је продао 6.000 долара компанији НавИнфо, подружници главног ауто чипа за истраживање и развој аутомобила за ауто и видео навигацију који је постављен на копну 2013. године. У исто време, МедиаТек је постигао стратешку сарадњу са НавИнфо са инвестицијом или заједничким улагањем од највише 100 милиона америчких долара за ширење тржишта аутомобилске електронике и умрежавања аутомобила. Као резултат тога, МедиаТек је представио свој стратешки изглед на тржишту аутомобилских чипова.

У новембру 2016. године МедиаТек је најавио свој званични улазак на унапред инсталирано тржиште аутомобилске електронике. Почетком 2017. МедиаТек је лансирао МТ3303, глобално решење сателитског навигационог система за аутомобилску и индустријску употребу. Почетком 2019. године МедиаТек је званично издао аутомобилски чип марке Аутус; У току месеца, МедиаТек је званично објавио Аутус Р10 ултра кратки домет милиметарске радарске радарске платформе; у јулу МедиаТек и Геели лансирали су аутомобилски чип серије Е.

Као одговор на МедиаТеков прелазак на тржиште аутомобилских електроника са предњим утоваром, рекао је Ксу Јингкуан, заменик генералног директора МедиаТека и генерални директор пословне јединице паметних аутомобила у интервјуу за Ји Веи. "Инвестиција МедиаТека у аутомобилски сектор је веома рана, почевши од 2012. Од потрошачке електронике до претпродаје, у 2015. години, МедиаТек је приметио да тржиште аутомобилских производа са предњим утоваром пролази кроз индустријске промене, укључујући растући тренд" нових четвороокретних " за чипове. Није било начина да се испоручи, а такође је створио могућности и за нове учеснике. Стога је МедиаТек у то време одлучио да уђе на тржиште пред инсталацију. "

Према Ксу Јингкуан-у, прошле године је пословна јединица за возила постала формална пословна јединица МедиаТека и почела је да има формалне купце и приходе. "Тренутно је приход одељења за пословање возилима и даље релативно мали, мање од 5% прихода компаније, али уложили смо много радне снаге и финансијских средстава. Тренутно смо добили одобрење више од 10 произвођача аутомобила и више од 10 произвођача система. Због тога се очекује раст прихода у наредних неколико година објективнији ", рекао је.

Уз то, вреди поменути да је посебан део Сектора за возила МедиаТек-а то што има наменску јединицу за квалитет возила. Ксу Јингкуан је рекла да, будући да аутомобилско тржиште има веома високе захтеве за квалитетом и сигурношћу, МедиаТек се специјализовао за довођење стручњака за квалитет са искуством да се придруже тиму како би купцима пружили најбоље осигурање квалитета.

Изрежите се у четири главна подручја аутомобилске електронике

Од најаве о уласку на тржиште чипова аутомобилске електронике, МедиаТек-ово размишљање је било јасно, а коначно су се одлучили из телематских, инфотаинмент, АДАС и милиметрских радарских решења (ммВаве). Ове су четири основне области исечене.

За МедиаТек, због јаке везе, мале потрошње енергије и бољег корисничког искуства на тржишту паметних телефона, то су препознали многи произвођачи мобилних телефона. Стога, аутомобилски чип МедиаТека има предност у односу на мултимедијални аудио и видео. Забава почиње, а затим покрива мрежне везе, комуникацијске модуле и тако даље.

"На основу МедиаТекове технологије и ИП-а у арени за потрошачку електронику уложили смо релативно раније у паметне пилотске кабине и комуникацију у возилу. За визуелна помагала у вожњи и радаре милиметарског таласа ово је релативно ново подручје, а не сигурност је већа, тако да ћемо уложити мање енергије ", рекао је Ксу Јингкуан репортеру микро-мреже.

Тренутно су МедиаТек препознати од најбољих произвођача аутомобила и партнера у све четири области. Подразумева се да је радничко решење милиметарског таласа МедиаТек Аутус масовно произведено до краја 2018. године. Паметни систем кокпита биће званично представљен са производним моделом у другој половини ове године. Испоручени су и систем комуникације возила и решење система визуелне помоћи возачу. Званично ће бити испоручен 2020. године.

По мишљењу Ксу Јингкуан, МедиаТек је увијек био на пољу потрошачке електронике, али највећи проблем потрошачке електронике је тај што је његова волатилност врло велика, а праг низак, па је и животни циклус кратак, што није добро за дугорочно стабилан приход компаније. У укупном развојном процесу компаније, потребно је 10% -20% дугорочно стабилног прихода, а производи возила задовољавају ту особину. У наредне три до пет година МедиаТек се нада да ће линија производа за аутомобилску електронику достићи 10% скали прихода.

5Г доноси нове могућности за аутомобилску електронику

Иако се о Интернету о возилима већ дуго расправља, није широко популаризован јер не постоји одговарајућа метода комуникације. У будућности ће се појавом 5Г технологије обезбедити комуникациона инфраструктура за Интернет возила, а аутомобилска индустрија ће бити подстакнута новим изменама.

С тим у вези, Ксу Јингкуан такође верује: "Близина 5Г реклама донела је нове могућности за развој Интернета возила. У доба паметних путовања потражња потрошача за високотехнолошким путничким алатима расте из дана у дан, вожња произвођача паметних аутомобила да се развијају сигурније. Више еколошки прихватљивијих производа који су повезани са мобилним уређајима и потрошачима пружају високотехнолошко паметно искуство путовања по равној цени.

У развоју 5Г технологије у свету постоји само пет произвођача чипова за бенда, а конкуренција је жестока. МедиаТек је један од лидера, а његов изглед у пољу 5Г такође привлачи пажњу. Узимајући паметне телефоне као пример, МедиаТек је на сајму рачунара у Тајпеју у мају ове године објавио свој први 5Г СоЦ чип, који се очекује да ће се масовно производити у првом кварталу 2020. Истовремено, МедиаТек је уложио милијарду јуана у изградњу нова "зграда за истраживање и развој бежичне комуникације", која је највећи дизајн чипова и дата центар у Азији, а углавном развија 5Г технологију.

Поред паметних телефона, МедиаТек планира и производе за тржиште аутомобилске електронике. Према Ксу Јингкуан-у, очекује се да ће 2020. године за Телематицс аутомобилску мрежу бити лансирани релевантни чипови од 5Г, који се разликују од мобилног телефона.

Наравно, Рим је саграђен за један дан, посебно за произвођаче чипова. Ксу Јингкуан је искрено рекла: „До данас је МедиаТек многим домаћим произвођачима аутомобила веома чудан јер је цео производни систем фабрике аутомобила веома велик и расути. Тренутни фокус је намислити фабрику аутомобила да осећа да је МедиаТек обећаван и способан. Добављач ауто чипова. "