Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

СИА: Индустрија чипова важна је индустрија у Сједињеним Државама која мора одржавати нормално пословање

Према Ројтерсу, Америчко удружење индустрије полуводича (СИА) саопћило је у среду да сарађује са америчким савезним званичницима да би утврдило да ли државни и локални званичници блокирају фабрике чипова. Важне индустрије које морају бити у функцији.


Удружење индустрије полуводича каже да тренутно сарађује са америчким Министарством за унутрашњу безбедност на прецизирању смерница издатих државним и локалним званичницима прошле недеље.

Подразумева се да документ указује да предузеће за производњу чипова подржава све аспекте информационе технологије и такође гарантује кућни рад милиона Американаца, што би требало сматрати суштинским и важним послом.

Јохн Неуффер, председник Америчког удружења за производњу полуводича, рекао је да чипови играју виталну улогу у медицинској опреми, електроенергетској мрежи и другој инфраструктури.

Јохн Неуффер сматра да је обезбеђивање континуитета полуводича и сродних ланаца снабдевања неопходним условом да дигиталне услуге буду спроведене у наредним недељама и месецима. Истовремено, због високо глобализованог ланца напајања полуводича, несташица полуводича у једној регији не може се надокнадити производњом у другим регионима.

Вриједно је напоменути да до сада ниједна велика америчка компанија за чипове није навела да је производња прекинута.