Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Под епидемијом која хара Јужном Корејом, велике корејске компаније уложиле су у борбу против епидемије

Према Кореа Тимесу, Самсунг, Хиундаи Мотор, СК, ЛГ и друге компаније појачавају своје напоре да осигурају значајне донације, свакодневне потребе и хитне медицинске потрепштине како би се људима помогло у борби против новог вируса круне.

Извјештава се да су спасилачки радови углавном били усмјерени на град Даегу на југоистоку земље и сусједни Гиеонгсангбук-до. Ове две области су подручја која су највише погођена новим коронавирусом. У четвртак у 9 сати у 1.338 људи дијагностициран је нови коронавирус у Даегуу и Гиеонгсангбук-до-у, у поређењу са 1.595 случајева коронавируса широм земље.

Самсунг група је донирала укупно 30 милијарди добитака за пружање медицинских потрепштина и других услуга. Подружнице групе, укључујући Самсунг Елецтроницс, Самсунг Ц&Т и Самсунг Лифе Инсуранце, одлучиле су да донирају након низа састанака чланова одбора и управног одбора о овој теми. То је огромна свота новца.

Хиундаи Мотор Гроуп је такође донирала 5 милијарди добитака Удружењу за помоћ у катастрофама Бридге оф Хопе Кореа. Донација ће се користити за куповину комплета за борбу против инфекције и за подршку активностима превенције епидемија за породице са малим примањима, медицинско особље и особе са аутизмом. Хиундаи ће такође пружити услуге дезинфекције и пружити намирнице, опрему за откривање топлоте, сапун за руке и маске за породице са ниским приходима у Даегу и Гиеонгсангбук-до. Компанија ће такође корисницима пружити услуге дезинфекције аутомобила.

СК Гроуп је такође најавила донацију у износу од 5 милијарди добитка корејској заједници за помоћ жртвама Даегуа и суседних покрајина погођених вирусом цороне. СК силтрон, компанија за производњу силиконских резина СК групе у Гиеонгсангбук-до-у, потрошиће 400 милиона добитка за обезбеђивање маски и средстава за чишћење лица локалним становницима.

Слично томе, ЛГ Гроуп је даровала 5 милијарди добитка Корејској заједничкој шкрињи, тражећи од хуманитарних организација да употребе новац за помоћ људима који живе у Даегу и Гиеонгсангбук-до-у. Поред ове донације, ЛГ Хоме Хеалтхцаре допринеће милијарду освојених средстава за пружање средстава за дезинфекцију руку људима у околини.

Највећи јужнокорејски произвођач челика ПОСЦО најавио је донацију од 5 милијарди добитка, коју су обезбедиле Лотте Гроуп, ГС Гроуп, Доосан Гроуп и ЦЈ Гроуп 1 милијарда вин.

Корејски конгломерати такође раде на пружању хитне помоћи кооперантима, који би могли бити снажно погођени избијањем вируса короне.

Самсунг група је прикупила 1 билион добитка у финансирању за пружање хитне подршке својим кооперантима. Придружена организација организације такође ће овог месеца платити пријевремену исплату у износу од 1,6 билиона добитка за куповину материјала како би помогла партнерима да се носе са било каквим економским притиском изазваним избијањем. ЛГ Група својим кооперантима пружа консултантске пројекте и зајмове без камате.