Изаберите своју земљу или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Снажно положите поље чипова и дисплеје! Самсунг је прошле године потрошио 16,5 милијарди долара на истраживање и развој

Према корејским медијима Бусинесс Кореа, Самсунг-ов годишњи финансијски извештај објављен јуче (26) показује да су укупни издаци за истраживање и развој компаније у 2019. години били 20,19 билиона добитака (приближно 16,5 милијарди УСД), чиме је оборен рекорд од 20 хиљада милијарди добитка по први пут. Међугодишњи раст од 8,3%.

Због успоравања тржишта полуводича прошле године, Самсунгов приход од продаје и пословања смањен је за 5,5%, односно 52,8%, али инвестиција у истраживање и развој је нагло порасла. Наводи се да се издаци за истраживање и развој углавном користе за улагање у системске полуводиче и квантне приказе тачака. У априлу прошле године, Самсунг је изјавио да ће до 2030. године у област системских полуводича уложити 133 билиона добитака (око 109,29 милијарди америчких долара), постајући прво место у области не складиштења. Поред тога, Самсунг је у октобру прошле године одлучио да уложи 13 билиона добитних средстава (око 10,68 милијарди америчких долара) како би изградио нову производну линију екранских квантних тачака, од чега ће 3,1 билиона добитника (око 2,5 милијарди америчких долара) бити коришћено за развој нове технологије приказивања.

Истовремено, Самсунг је рекао да је због лоших перформанси, порески расход компаније прошле године достигао 8,6 билиона добитка (отприлике 7,1 милијарди долара), што је смањење за 48,3% у односу на претходну годину.